This page has moved to a new address.

Woonblog my industrial interior

Woonblog my industrial interior: april 2013

donderdag 25 april 2013

Industrieel betonnen look op de muur: gebruik kalkverf!

Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar een geschikte manier om mijn muur in ons nieuwe huis een industriële look te geven. Het liefst een grijze betonnen look. Nu kwam ik wel veel tegen wat allemaal niet zo makkelijk op de muur te smeren is, of wat heel bewerkelijk of duur is. 

Gelukkig kwam ik vandaag iets tegen waar ik wel iets mee kan. Als je kalkverf of krijtverf op je muur verft, krijg je een industriële betonnen look op je muur. Dat leek me wel wat! Krijtverf is iets makkelijker aan te brengen op je muur, je hoeft bijv. geen primer te gebruiken. Bij kalkverf heb je wel een primer nodig, maar het effect van kalkverf is mooier (in mijn ogen). Helaas zag ik op internet alleen maar dure kalkverf, ik neem aan dat ze in de bouwmarkt ook wel iets hebben. Dus ik ga binnenkort even kijken en ik hou jullie op de hoogte. De manier waarop je de kalkverf aanbrengt bepaalt het effect.

Hieronder zie je inspiratie-foto's van muren waar kalkverf op is gebruikt:








Labels: , , , , , , , , , , ,

dinsdag 2 april 2013

Kleur in een industrieel interieur

Kleur ontbreekt vaak in een industrieel interieur, omdat er veel stoere, natuurlijke en soms donkere materialen/kleuren gebruikt worden. Deze onderstaande foto's laten zien dat een industrieel interieur, best kleur kan en mag hebben. Door één kleur in als accent of in de accessoires toe te voegen, voeg je karakter toe aan je interieur en maakt het je industriële interieur net iets krachtiger.







Labels: , , , ,